زهر زنبورعسل چیست؟
نیش زدن چ تولید زهر در واقع جزئی از سیستم دفاعی کلنی زنبور عسل در برابر مهاجمین کندو محسوب می شود.
🐝زهر زنبور عسل, مایعی به رنگ روشن و کاملا شفاف،دارای طعمی تند و تلخ و رایحه ای مخصوص به خود است که خاصیت اسیدی دارد.
🐝زهر_زنبور عسل به وسیله ی غده ی تولید زهر زنبور کارگر ساخته و در داخل کیسه زهر ذخیره می شود.
🐝زهر_زنبور_عسل با توجه به ترکیب شیمیایی خاصی که دارد، به صورت وسیع در پزشکی و داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
زهر زنبور عسل چگونه تولید میشود؟
🐝زنبورهای نر توانایی تولید زهر و نیش_زدن ندارند اما زنبورهای ملکه در روزهای اول تولد زهر تولید میکنند.
🐝از این زهر به منظور کشتن ملکه رقیب در داخل کلنی استفاده می شود.
🐝زهر_زنبور عسل مایعی است که از غدد زهرساز واقع در انتهای شکم زنبورهای کارگر ترشح شده و سپس توسط مجرای اندام نیش به خارج از بدن باز می شود.
🐝زنبورهای کارگر تازه متولد شده نیش نمی زنند.تولید زهر دو تا سه روز بعد از تولید آغاز شده و بعد از ۲-۳هفته به بیشترین میزان خود می رسد.
🐝زنبورهای کارگری که سن شان بیشتر از ۲۱ روز باشد نیز زهر کمتری تولید می کنند.
مهمترین مصارف درمانی زهرزنبورعسل چیست؟
👈استفاده از زهر طبیعی در درمان بیماری های گوناگون, ریشه در کهن ترین تمدن های بشری دارد.
در این میان زهر زنبورعسل، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. ایرانیان از اولین اقوامی بودند که از سم_زنبور عسل برای درمان بیماری های مختلف از جمله نقرس و بیماری های زنان استفاده می کردند.
⬅️از مهمترین موارد ✅کاربرد درمانی زهرزنبورعسل می توان به:
1️⃣ ورم های مفصلی و رماتیسمی
2️⃣تنگی نفس و انواع میگرن
3️⃣ورم های عفونی موضعی و آماس ها
4️⃣کاهش کلسترول و فشارخون
5️⃣مداوای بیماری های چشم
6️⃣ کمک به درمان بیماری های همچون ms ام اس
7️⃣فلج اطفال و ایدز اشاره کرد.
.
.
🧾منبع : کتاب دانستنی های محصولات زنبور عسل .نوشته «بهزاد رفاهی»