عسل ارگانیک چیست؟
در تولید عسل ارگانیک جمع آوری شهد و گرده، از گیاهانی صورت می پذیرد که دست ورزی ژنتیکی نشده و به دور از نهاده های شیمیایی اعم از کود و سموم باشد. یکی از مهمترین شرایط زنبورداری ارگانیک، کلنی های زنبور عسل بایستی در محلی استقرار یابد که در شعاع پروازی زنبور عسل (حداقل 5 کیلومتر) مزارع کشاورزی و باغات غیر ارگانیک و شهرها نباشد.
علاوه بر این مدیریت زنبورستان نیزبسیار حائز اهمیت است از نحوه ی انتخاب کندوهای دوستدار محیط زیست تا استفاده از داروهای ارگانیک در کنترل آفات و بیماری های زنبور عسل و حتی زمستان گذرانی کلنی ها با استفاده از عسل کندوها از دیگر اقدامات مهم تولید عسل ارگانیک می باشد .
در مورد این عسل ها براساس دستورالعمل های استاندارد ملی ایران به شماره 11000 و با استانداردهای ارگانیک بین المللی، توسط برخی از شرکت های بارسی و صادرکننده ی گواهی از جمله بیوسان گواه و پارس گواه و تحت نظارت انجمن ارگانیک ایران، برای زنبورستان ها تأییدیه ارگانیک صادر می شود.
در پروسه بسته بندی و عرضه نیز دستورالعمل هایی درجهت حفظ خواص عسل اعمال می شود به عنوان مثال : استفاده از حرارت، پاستوریزاسیون و صاف کردن عسل در جهت حذف دانه های گرده، در عسل ارگانیک ممنوع است.
همچنین بسته بندی عسل ارگانیک بایستی در ظروفی صورت گیرد که هیچ واکنشی با عسل انجام ندهد مانند شیشه و ظروف چینی لعاب دار، در واقع هدف و ماهیت عسل ارگانیک تولید عسل طبیعی، خام و سالم (عاری از هرگونه باقی مانده شیمیایی اعم از سم، کود، آنتی بیوتیک و فلزات سنگین) است. به شکلی که تمامی این روش ها در تضاد با محیط زیست نباشد.
منبع :
دانستنی های محصولات زنبور عسل – محمد رفاهی
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران